Jeg må fortelle deg en ting til om sheasmør
jeg må fortelle deg en ting til om sheasmør

Jeg må fortelle deg en ting til om sheasmørJeg liker ikke at sheasmør får dårlig omtale i media. Det er tross alt et av mine favorittsmør. Det er en utrolig allsidig og hudvennlig skatt fra naturens side. Du kan bruke det fra hode til tå til hudpleie og til behandling av sår eller solbrenthet (det øker helbredelsetiden og reduserer riskoen for betennelse). En annen ting som gjør shea smør spesielt er det ikke er poretilstoppende, dvs. at det ikke tetter porene dine. Det er derfor helt sikkert å bruke selv om du har fet hud, kviser eller hudormer. Det hydratiserer og reduserer rynker uansett hudtype - kan du forestille deg et mer mirakuløst middel?

Men det er enda en ting jeg må fortelle deg om sheasmør. Selv om det bare påvirker noen få personer, vil jeg forsikre meg om at alle Manna-kunder føler seg helt trygge.

Historien begynner i fjerntliggende Afrika. Karitétreet, som er en stedegen art på savannen, bærer ikke frukt de første 15 årene. Treet tar imidlertid generøst igjen for forsinkelsen etterpå; det bærer sin valnøttlignende steinfrukt år etter år i opptil 300 år. Lokale kvinner samler nøtter, knekker skallet og koker kjernen. Sheasmør er laget av oljen som er kokt ut av sheakjernen. Avhengig av renhetsnivået kan sheasmør brukes i mat (du spiser det meste i sjokolade hvor det kompletterer kakaosmør), eller i kosmetikk.
Imidlertid, som vanlig er med rene og naturlige materialer, har noen allergiske reaksjoner på sheasmør blitt registrert. En viss grad av intoleranse mot sheasmør (når det spises eller brukes på huden) kan faktisk forekomme - hovedsaklig hos de som er allergiske mot nøtter og/eller latex (sistnevnte er et naturlig, vegansk materiale).
Imidlertid lider bare noen få av disse nøtte- og latexallergikerne av symptomer som kløe eller rødme etter bruk av sheasmør. Årsakene (som ved de fleste typer av allergi) er vanskelig å spesifisere. Det er rapporter som tyder på at sheasmør fra Nigeria har større sannsynlighet for å fremkalle allergiske symptomer enn fra de andre landene. Du trenger ikke å bekymre deg, Manna importerer sheasmør kun fra Ghana. Dermatologisk forskning har også funnet at raffinerte smør ikke forårsaker noen allergiske reaksjoner selv hos de som allerede har gitt opp smør i troen på at de måtte unngå det resten av livet.

Det er viktig å ikke forveksle naturlig latex med syntetisk latex: hvis det er sistnevnte du er allergisk mot, har du ingen grunn til å unngå sheasmør!

Likevel, hvis du er allergisk mot nøtter eller latex, bør du følge dette rådet: test sheasmør før du bruker det - det vil si prøv med en liten mengde først.

  • Test det på innsiden av albuen eller underarmen.
  • Spred smøret på et område på størrelse med en fingertupp.
  • La smøret være på i opptil 24 timer (ikke vask det av).

Hvis du ikke ser noen allergisk reaksjon (rødme, kløe, utslett), er det helt sikkert for deg å bruke Manna sheasmør. Ikke bruk smøret hvis noen av disse symptomene oppstår i fremtiden.

Likte du artikkelen? Del med venner slik at de også kan lese det

Innlegg

Logg inn for å skrive innlegg Her kan du logge inn

Vi belønner din lojalitet!

Vi belønner våre stamkunder med eksklusive rabatter og tilbud for sin lojalitet.

Finn ut mer!