Skjønnhetsindustriens best bevarte hemmeligheter...

Hvis du hadde lest denne informasjonen for en måned siden, ville du ha unngått å tilføre kroppen din en halv kilo mindre med kjemikalier...

Vet du hvor mye skadelig materiale som kommer inn gjennom huden en gjennomsnittlig morgen fra du våkner og til du går ut døren?

 • 6:50

  Vekkerklokken ringer. Kari gjesper søvnig og er på vei til badet. Hun tar tannbørsten sin, har litt tannkrem med natriumfluorid på og pusser tennene. Hun trykker litt ansiktsvann med Sodium Lauryl Sulfate ut i hånden og stiller seg under dusjen.

 • 6:57

  Etter å ha dusjet med dusjsåpe inneholdende propylenglykol, heller Kari sin «2 in 1» superkjemiske sjampo med sukkerspinn-duft som inneholder diethanolamin i odebunnen og vasker håret. Hun tørker seg med badehåndkleet som inneholder syntetiske parfymer og gnir seg inn med kjemikaliene som skjuler seg i håndkleet.

 • 7:07

  Etterpå lager Kari kaffe og har i et kunstig søtningsmiddel. Mens kaffen kjøles av, kler hun på seg.

 • 7:13

  Kari står påkledd foran speilet og begynner å sminke seg. Først smører hun seg inn med en god del make-up-base som inneholder polyetylenglykol, deretter sprayer hun litt dimethycone i håret sitt, og til slutt parfymerer hun seg med en syntetisk duft.

 • 7:30

  Kari tømmer den allerede avkjølte kaffen sin i ett drag, setter koppen i oppvaskmaskinen og etterpå fjerner hun flekkene med en antibakteriell våtserviett.

 • 7:36

  Kari går ut inngangsdøra. Huden hennes har blitt påført utrolig mange kjemikalier siden hun våknet – mye mer enn vi har listet opp her. Hvor mamnge kjemikalier kommer din hud i kontakt om morgenen, tror du? Og resten av dagen?

Mon du egentlig og uvitende forgifter deg selv istedet for å pleie huden din?

Det har lenge vært kjent at vi er hva vi spiser. Det samme gjelder også huden vår: Vi er (også) hva vi smører inn huden vår med. Huden er det største organet og er kroppens viktigste førstelinjeforsvar.

Hudens viktigste funksjon er å beskytte kroppen mot ytre påvirkninger; særlig dehydrering, temperatur, infeksjoner og skadelige stoffer. Men for at huden skal kunne utføre sin funksjon optimalt, bør du også ta vare på den!

Til tross for økt miljøbevissthet og fordi etterspørselen etter naturlige produkter har blitt stadig mer populært i vår hektiske verden, har vi en tendens til å bagatellisere slike ting som f.eks. hva slags dusjsåper vi bruker når vi dusjer.

Det synes som om det er viktig at vi skal bli rene enda raskere. Er det virkelig poenget?

Når du velger de kosmetiske produktene som selges i hyllene i de store supermarkedene, kan du nesten være sikker på at de inneholder en rekke komponenter som kan være skadelige for huden og dermed også for helsen din.

Selv i naturlig kosmetikk finnes det minst én syntetisk ingrediens. Så hva er poenget med dette?

OK, jeg vet at helsen din er viktigst for deg, og at du helst vil velge moderne og naturlige produkter istedet for skjønnhetsINDUSTRIENs produkter. Er det vanskelig å finne ut om kosmetikken du nå holder i hånden virkelig er 100% naturlig, synes du? Den eneste effektive måten å finne det ut på, er å grundig lese produktenes varedeklarasjon med liste over ingredienser!

Tja...men hvordan kan jeg vite hva som er skadelig for huden min?

Etter at du har lest artikkelserien, vil du ikke lenger la deg lure av den vakre innpakningen, lukten av sukkerspinn og løftet: "din-hud-blir-super-silkemyk"

Jeg ønsker å hjelpe deg med dette, så jeg har laget "Listen over de 13+1 farligste syntetiske ingrediensene" og forteller deg hvorfor du bør legge stor vekt på å unngå dem!

Vennlig hilsen din såpealv.Andrea Varga-Darabos

Vi belønner din lojalitet!

Vi belønner våre stamkunder med eksklusive rabatter og tilbud for sin lojalitet.

Finn ut mer!