andrea photo

Hvordan ble jeg Såpealv?

Hvordan ble jeg Såpealv?

Mannas historie begynte i 2004. Vår eldste sønn ble full av utslett bare noen få dager etter at vi kom hjem fra sykehuset. Den lille babyen gråt på grunn av de røde, kløende flekkene, og jeg gråt sammen med ham.

Vi fant ut at for vår babys skyld hadde vi ikke noe annet valg enn å kvitte oss med alle rengjøringsmidler, og vaskemidler, kosmetikk og toalettsaker som inneholdt kjemikalier.

Mannas historie begynte i 2004. Vår eldste sønn ble full av utslett bare noen få dager etter at vi kom hjem fra sykehuset. Den lille babyen gråt på grunn av de røde, kløende flekkene, og jeg gråt sammen med ham.

Vi fant ut at for vår babys skyld hadde vi ikke noe annet valg enn å kvitte oss med alle rengjøringsmidler, og vaskemidler, kosmetikk og toalettsaker som inneholdt kjemikalier.

Jeg begynte å lære alle triksene i en livsstil fri for kjemikalier

Å gå over til å bruke naturlige produkter som var fri for kjemikalier var slett ikke så enkelt. Ikke nok med at jeg måtte finne meg i en helt ny livssituasjon (hva skulle jeg bruke istedenfor produktene jeg var vant med fra før), brukte jeg mye tid og energi på å skaffe alle de nødvendige kunnskapene, for i motsetning til i dag var dette på den tiden ikke noe hverdagsemne.Etter en god del forskningsarbeid, læring og fordypning, begynte jeg å lage det vi trengte hjemme, og snart fant jeg meg i at jeg ikke bare måtte sørge renheten til vår familie som den gangen allerede hadde fire medlemmer, men også for våre bekjentes renhet (i ordets begge betydninger).

Jeg begynte å lære alle triksene i en livsstil fri for kjemikalier

Overgangen til å bruke naturlige produkter som var fri for kjemikalier var slett ikke så enkelt. Ikke nok med at Jeg befant meg i en helt ny livssituasjon og jeg måtte finne ut hva jeg kunne bruke istedenfor de vanlige husholdnings- og hudpleieproduktene. Jeg brukte mye tid og energi på å skaffe meg nødvendig kunnskap og informasjon. Tidligere var jo idéen om et liv uten kjemikalier nokså uhørt. Etter mye forskningsarbeid, læring og fordypning i emnet, begynte jeg å lage produkter vi trengte hjemme. Snart skjønte jeg at det ikke var bare vår familie som trengte rene naturprodukter, men mange andre vi kjente ville også bruke dem.

En dag satt jeg og tenkte på hva slags jobb jeg skulle finne meg når fødselspermisjonen var over. Da kom jeg på idéen om at jeg kunne fortsette å drive med det som i mellomtiden er blitt min hobby: å lage såpe. Min mann Emil likte også idéen og støttet meg fullstendig.

Slik kom vårt tredje barn til verden i 2010, og fikk navnet: Manna

Jeg begynte på et treårig kurs i naturmedisin og livstilsledelse. Jeg startet min egen livsstilsblogg og med navnet Såpealven. Med glede så jeg at flere og flere begynte å følge artiklene mine Det var utrolig mange som tok kontakt med meg for å spørre om råd angående alle slags problemer, men særlig hudproblemer. Endringer i livsstil hadde en positiv påvirkning hos mange familier, ikke bare hos oss.

Det var rørende å få så mye takknemlighet, kjærlighet og oppmuntring allerede fra starten av. Våre første kunder er veldig trofaste. Nesten alle følger oss ennå og bruker kun Manna- produkter i dag.

I mellomtiden brukte jeg all min fritid på å lære og eksperimentere. Jeg kommer nok aldri til å glemme de kveldene når ungene våre lå og sov; mens Emil og jeg listet oss rundt på tå og kokte såpe.

Den første minneverdige såpen jeg lagde var en Lavendelsåpe som ble etterfulgt av Coco sjokoladesåpe, som vi fortsatt selger.


såper

I dag lager vi over hundre forskjellige såper og vi har mange nye planer for fremtiden.

Manna-såpene i dag lages av de beste og mest engasjerte fagfolk på en liten fabrikk. Det høres nok merkelig ut, men hvert såpestykke lages med omhu av de ni medarbeiderne våre og pakkes for hånd.

Vi er veldig stolt over at vår innsats og engasjement bærer frukter.

Manna-produktene pleier huden din skånsomt og blir ikke testet på dyr.

Varemerket er også godkjent av Cruelty Free International. Manna er garantert fri for dyretesting. I godkjenningsprosessen ble ikke bare hele firmaet, men alle underleverandørene våre kontrollert. Vi brukte mange måneder for å underbygge at partnerne våre fra bl.a. India, Ghana og Marokko ikke benytter seg av dyreforsøk.

Palmeolje er et råmateriale og et tilsetningsstoff i en rekke produkter i næringsmiddelindustrien, kosmetikkindustrien og i drivstoffproduksjon. Dyrking av oljepalmen er lett og billig og palmeoljen er veldig etterspurt. Spredningen av oljepalmeplantasjene fører til utryddelse av mange plante- og dyrearter i Vest-Afrika og Sørøst-Asia. Fra uke til uke taper mange dyrearter deres naturlige habitat, blant annet også sjimpansene.

Det er en stor ære for oss at vi er partnere til verdens mest kjente primatforsker Dr. Jane Goodall i kampen for å redde regnskogene. Siden 2014 har vi hjulpet Jane Goodall Instituttets arbeid med utvalgte utgaver av Manna-produkter.


Manna som varemerke står ikke bare for helse og naturlighet, men vi har også lagt mye arbeid og kunnskap i hvert Manna-produkt.


I tillegg til min utdanning i økonomi og markedsføring ble jeg kvalifisert som livstilskonsulent i 2013. Hver dag jobber jeg med å tilegne meg nye kunnskaper om naturlig hudpleie og naturbevisst livsstil for å kunne lage de beste og reneste Manna-produktene for kundene våre. Dette er min lidenskap, min hobby og mitt arbeid.

Jeg tror på mottoet «vi er det vi spiser» og på samme måte «vi er det vi bruker i kroppspleie». Jeg håper at du kommer til å synes at bloggen min er interessant og lærerik og at jeg kan gjøre det lettere for deg å velge en livsstil fri for kjemikalier.


Med vennlig hilsen
Varga-Darabos Andrea
Såpealven

Vi takker for din oppmerksomhet og kom gjerne tilbake til oss hver dag for få gode tips! La oss sammen oppnå at flere og flere lever renere og sunnere – i alle betydningene av ordet!

Bli med på Mannas livstil og ha et liv uten kunstige tilsetningsstoffer!